Vendégeink kérdései

Az autópályáról Mezőkövesdnél letérve merre jöjjünk?

Szomolyán át érkezzenek, mert ott jobb az út minősége.

Hány fő fér el a vendégházban?

Vendégházunk 9 fő részére biztosít kényelmes szálláshelyet, mindezt egy 2, egy 3 és egy 4 ágyas szobában.

Mikor lehet érkezni és mikor kell elhagyni a szállást?

Ez mindig egyeztetés kérdése. Ha nincs szoros turnusváltás, akkor nem szükséges 11:00-kor elhagyni a szállást. Érkezni a megbeszélt napon egyeztetés szerint bármikor lehet.

Fizethetünk SZÉP kártyával?

Igen, elfogadjuk a SZÉP kártyát.

Hozzunk ágyneműt?

A szállás ára tartalmazz a friss ágyneműt. Törölközőt azonban nem biztosítunk.

Birs ünnep 2015 Noszvaj

 

Birs ünnep 2015 Noszvaj

Ebben az évben is betárazhatnak a kamrákba az idelátogató vendégeink a kiváló minőségű termelői-házias noszvaji lekvárokból és kóstolgathatnak birsalmás ételeket, süteményeket (Birses étkek menüpont), népi játékokkal játszhatnak és kézműveskedhetnek a gyerekek a szüleikkel, vásári előadásokon mulathatnak nagyokat, a kézműves és a kirakodó vásáron pedig vásárfiát válogathatnak.

Részletes programok:

10.00- Tekergő zenekar

10.30- Harlekin Bábszínház előadása TANCIKA MANCIKA

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy királyfi, aki csak olyan lányt volt hajlandó feleségül venni, aki a csepűből aranyszálat tud fonni. Nem is akadt ilyen hajadon szerte a nagyvilágban, míg egyszer csak ördögi segítséggel egy csúnya lány – Bolond Boris - megszerezte ezt a tudományt. Az ördög viszont nem akármit kért cserébe: egy év lefolyása alatt a lánynak ki kell találnia az ő nevét, ellenkező esetben magával viszi a lelkét…

A magyar népmese élő zenés, kétszemélyes feldolgozása Szűcs Réka rendezésében, Zádori Szilárd zenéjével kerül bemutatásra. A bábjáték a népmesék autentikus világát tárja elénk, népi hangszerek kíséretében.

12.30- Bozó László harmonikás műsora

14.30- BabszemJankó Gyermekszínház Falra mászni tilos! című előadása

Az egri, rendkívül népszerű Babszem Jankó Gyermekszínház előadását az Egri csillagok ihlette. A "Falra mászni tilos!" című zenés vásári komédia öt vidám jeleneten keresztül taglalja a török vitéz és Dobó Katica találkozásának lehetséges variációit, nem kis humorral átszőve. Az előadás különlegessége, hogy a szöveg verses dialógusokban hangzik el, melyben keveredik a Tinóditól megszokott archaikus nyelvezet, a mai kor emberének modern kifejezésmódjával. Ettől a komédia könnyen emészthető, a mostani fülnek is élvezhető, s úgy szórakoztat, hogy közben megőrzi történelmi szellemiségét és a középkori vásári játékok hangulatát. A produkció egyediségét fokozza, hogy egy helyi legendát elevenít fel sajátos módon az alkotás, mely az idelátogatók és az itt élők számára is felejthetetlen élménnyel szolgál.

10.00- 16.30 óráig a szünetekben a Tekergő zenekar húzza a talpalávalót, családi táncházukban táncot is tanulhatnak akik kedvet éreznek hozzá Bécsi Gyulától.

Egész nap: kézműves foglalkozások, népi játszótér, kirakodó vásár!

A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Szeretettel várunk Noszvajon a Kurta kocsma előtti téren és a környező utcákon!

vissza